PETICA voli trčanje – radionica za male i velike « Kros utrka Volim trčanje

PETICA voli trčanje – radionica za male i velike

PETICA – igrom do zdravlja je obrazovni projekt koji za cilj ima prevenciju pretilosti u djece školske dobi (od drugog do četvrtog razreda) i njihovih roditelja, kao i edukaciju javnosti o pravilnim prehrambenim navikama i važnosti redovite tjelovježbe. Razlog pokretanja ovog programa zabrinjavajući su statistički podaci koji iz godine u godinu ukazuju na sveprisutni problem prekomjerne tjelesne mase i pretilosti u djece školske dobi.

Najnoviji podaci pokazali su da 33% dječaka i 20% djevojčica ima prekomjernu tjelesnu masu ili je pretilo. Nadalje, uočene su zabrinjavajuće prehrambene i životne navike u djece: samo 58% dječaka i 60% djevojčica doručkuje svakog radnog dana, 45% dječaka i 46% djevojčica konzumira voće najmanje jednom dnevno, a tek se 39% dječaka i 26% djevojčica bavi umjerenom do intenzivnom tjelesnom aktivnošću, najmanje 60 minuta tijekom dana (Hrvatski zavod za javno zdravstvo, HBSC, 2016.).

Udruga Aktivan život kao organizator 10. kros utrke Volim trčanje te dugogodišnji promotor zdravog i aktivnog života, u suradnji s PETICOM, organizira malu radionicu za male i velike o važnosti pravilne prehrane na zdravlje kroz upoznavanje različitih namirnica i skupina namirnica (Zdravigrad).

Što ćete saznati na radionici:

  1. Što je to zdravi tanjur i njegove sastavnice
  2. Kako pripremiti zdravi tanjur putem PETICA obrasca i naljepnica
  3. Naučiti sve o zdravoj prehrani kroz igru – memory
  4. Kako voditi dnevnik hidracije

Pridružite nam se 11. lipnja na 10. kros utrci Volim trčanje od 9 sati.

PETICA za Volim trčanje from Trcanje.hr on Vimeo.

Više o programu PETICA – igrom do zdravlja na www.petica.hr.