Ambasadori

Prijatelji utrke VOLIM TRČANJE su osobe iz javnog života Republike Hrvatske koje kroz svoj život i rad promoviraju zdrav i aktivan način života što su ujedno i temeljne vrijednosti na kojima počiva događaj VOLIM TRČANJE.

Utrka će biti jedinstvena prilika na kojoj ćete se moći družiti s njima i tražiti ih savjete za zdrav i aktivan način života.

Mario Valentić

Kineziolog, kondicijski trener, glumac

Trčanje je jedan od najprirodnijih oblika kretanja. Jednostavno je i uvijek dostupno, a i odlično za poboljšanje funkcionalnih sposobnosti, odnosno za poboljšanje rada kardiovaskularnog i respiratornog sustava. Jedino je „loše“ za suvišno masno tkivo koje će se trčanjem topiti ko’ sladoled na uzavrelom asfaltu.
Pogledaj video

 

Dejan Patrčević

Profesionalni triatlonac

Važno je da se pokrenemo i da koristimo ono što nam je priroda dala; naše tijelo je prastari ali još uvijek čudesan mehanizam koji unatoč silnom tehnološkom napretku čovjeka, nikada neće biti dostupno za kupnju u nekom od šoping centara, a nažalost ni za učinkovito servisiranje bez redovitog održavanja. Podržavam svaku akciju koja sugrađane potiče na rekreaciju jer kretanju nema alternative. Vidimo se na nasipu!
Pogledaj video

 

dr. Ivo Belan

Liječnik i promotor rekreativnog trčanja

Dragi prijatelji, apeliram na vas, pravi je trenutak da malo razdrmate svoje ukočene mišiće i zglobove, da izventilirate svoja pluća i da malo natopite svoju majicu znojem. Ptica leti, riba pliva, čovjek trči! Trčite pola sata i zaboravit ćete zbog čega ste brinuli, bojali se, bili tjeskobni. Učinit ćete neizmjerno mnogo za svoje fizičko i psihičko zdravlje. Čovjek nije stvoren da bude u mirovanju.