Idemo dalje!

Prošla, 2012., godina je bila posebna po mnogočemu. Projekt škole trčanja je ušao u drugu godinu i imali smo veliki broj polaznika. Slavili smo 5. godišnjicu utrke Volim trčanje, a krajem godine smo iznenada ušli u organizaciju dvije posve nove i različite utrke. Jedna je Zagrebački noćni cener koja je već prve godine postala IN … svi već pitaju kada će biti ponovo. Druga utrka je Zagrepčanka 512 koja je bila iznimno medijski popraćena i također kojoj se s nestrpljenjem iščekuje drugo izdanje.

Sve to me iznimno iscrpilo i iskreno, jedva sam čekao da to sve prođe i da se odmorim od svega. Nisam htio pomišljati ni na kakve utrke.

29

Stigla je 2013. koja je opet donijela još veći interes za (adidas) školu trčanja što me potpuno preokupiralo. Vrijeme je prolazilo, a ja ni dalje nisam htio razmišljati ni o kakvim utrkama. Došao je travanj i bilo je krajnje vrijeme da se zapitam hoću li ući u šestu godinu organizacije Volim trčanje? Da li je vrijeme da se povučem jer sve više ima utrka koje privlače rekreativce, utrke kojima se popularizira trčanje. I kada u svom tom razmišljanju dobijete par mailova i upita od volimtrčaša o tome kada će raspis za Volim trčanje jer se treniralo cijelu godinu kako bi se popravio rezultat… nisam imao srca reći da je neće biti.

I evo me.. po šesti put okupljam sponzore, ekipu, volontere, ponovno premjeravam stazu, osmišljavam poklone i novosti na utrci.

Nadam se da će i ove godine sve štimati.

Što je novo ove godine?

Pa u odnosu na prošlu godinu bit će nekoliko novosti:

  • ukida se utrka polumaratona (ma koliko vam se prošle godine svidjela) – jednostavno nemam dovoljno ljudi koji bi hendlali taj dio organizacije
  • ukida se posebna utrka djece na 2km
  • uvodi se ograničenje broja sudionika (400 djece + 600 odraslih)
  • podizanje startnih brojeva za odrasle će biti moguće isključivo dan ranije. Oni koji dolaze izvan Zagreba mogu preuzeti i na dan utrke, ali prethodno moraju uplatiti na žiro račun.
  • ukida se mjerenje vremena na dječjim utrkama
  • sudionici utrka odraslih neće dobiti medalju nego… e to će biti iznenađenje 😉

Uglavnom, čeka nas još jedno zanimljivo nedjeljno prijepodne na nasipu!

Nedeljko Vareškić