Nema isprika!

Njih dvojica s nama su od prve Kros utrke Volim trčanje. Obojica imaju  79 godina i kada bismo zbrojili sve kilometre koje su do sada pretrčali, vjerojatno bismo mogli optrčati cijeli svijet.

Belan

Ivo Belan

Dr. Ivo Belan do sada je skupio 45 godina trkačkog staža. Samo njegova pretrčana kilometraža dovela bi nas do Tokija. Bio je sudionik čitavog niza svjetski poznatih maratona od kojih izdvaja New York, Pariz, London, Hong Kong, Las Vegas i Moskvu. Na Kros utrci Volim trčanje sudjeluje i ove godine, a trče i njegovi unuci: Lucija (9) utrku od 2 km i Roko (4) utrku na 100 m. “Raduje me da je ova utrka postala vrlo popularna i koristim ovu priliku za čestitke i pohvale velikom entuzijastu Nedeljku Vareškiću, bez kojega Volim trčanje ne bi preživjelo sve ove godine” – kaže dr. Belan.

vasung

Franjo Vasung

Franjo Vasung počeo je trčati sa 61 godinu, kada je otišao u mirovinu: “Oduvijek sam volio trčati, a imao sam i podlogu iz mlađih dana kada sam se bavio rukometom, odbojkom, stolnim tenisom i nogometom. Žao mi je da nisam počeo ranije, ali evo, ja sam dokaz da nikad nije kasno.” – kaže gospodin Vasung. Do sada je istrčao 7 maratona, oko 120  polumaratona i cijeli niz liga. Bio je na svakoj Kros Utrci Volim Trčanje, a naajdraža mu je ona prva na kojoj je trčao 15 km, a koja mu je ujedno bila i najbrža. “Drago mi je danas ima jako puno škola trčanja, trkača i, posebno trkačica. Trčanje je izvor velikog veselja, radosti i sreće.” – zaključuje Vasung.

Dr. Belan adresirao je i vremensku prognozu koja nam se sprema za sutra: “Mnogi se boje sunca i vrućine, ali za to nema nikakvog razloga ako se ispoštuju tri uvjeta: prvi je da morate biti u kondiciji – ipak ne može bilo tko istrčati 11,5 km; drugi uvjet bi bio zaštita – kapu na glavu, bijelu majicu na sebe i povremeno sve to politi vodom; treći uvjet, a ujedno i najvažniji je hidracija – ako pijete vodu prije i za vrijeme utrke, nema straha od vrućine i sunca!”

Treba li vam bolja pozivnica za nedjeljnu utrku od ove?

 

piše: Ivi First