PETICA voli trčanje – radionica za male i velike

PETICA – igrom do zdravlja je obrazovni projekt koji za cilj ima prevenciju pretilosti u djece školske dobi (od drugog do četvrtog razreda) i njihovih roditelja, kao i edukaciju javnosti o pravilnim prehrambenim navikama i važnosti redovite tjelovježbe. Razlog pokretanja ovog programa zabrinjavajući su statistički podaci koji iz godine u godinu ukazuju na sveprisutni problem prekomjerne tjelesne mase i pretilosti u djece školske dobi.

Najnoviji podaci pokazali su da 33% dječaka i 20% djevojčica ima prekomjernu tjelesnu masu ili je pretilo. Nadalje, uočene su zabrinjavajuće prehrambene i životne navike u djece: samo 58% dječaka i 60% djevojčica doručkuje svakog radnog dana, 45% dječaka i 46% djevojčica konzumira voće najmanje jednom dnevno, a tek se 39% dječaka i 26% djevojčica bavi umjerenom do intenzivnom tjelesnom aktivnošću, najmanje 60 minuta tijekom dana (Hrvatski zavod za javno zdravstvo, HBSC, 2016.).

Udruga Aktivan život kao organizator 11. kros utrke Volim trčanje te dugogodišnji promotor zdravog i aktivnog života, u suradnji s PETICOM, organizira malu radionicu za male i velike o važnosti pravilne prehrane na zdravlje kroz upoznavanje različitih namirnica i skupina namirnica (Zdravigrad).

Što ćete saznati na radionici:

  1. Što je to zdravi tanjur i kako ga pripremiti putem PETICA obrasca i naljepnica
  2. Naučiti važnost hidracije i tajne koje skrivaju namirnice bogate vodom
  3. Kako voditi dnevnik hidracije
  4. Zašto je važno dobro se odmoriti i naspavati
  5. Naučiti sve o zdravoj prehrani kroz igru – memory.

Pridružite nam se 10. lipnja na Kros utrci Volim trčanje od 9 sati.